INGREDIENTE
- 1 cutie de Cirio Passata sau Cirio Passata Rustica
- 500 gr creveți congelați
- ½ pachet de paste
- pătrunjel
- 2, 3 căței de usturoi
- sare, piper, pudră de chili
- 2 linguri ulei de măsline
INSTRUCȚIUNI
Într-o oală mare pune la fiert pastele în apă sărată. Separat trage în tigaie creveții condimentați generos cu usturoi, sare, piper și fulgi de chili. Când sunt gata, toarnă deasupra Cirio Passata, adaugă pastele fierte și amestecă până se pătrund cu sos. Stinge focul, aranjează pe farfurie și presară deasupra pătrunjel
INGREDIENTE
- 800g carne tocată amestec (vită și porc)
- 2 linguri de pesmet
- ½ linguriță de semințe de chimen
- 2 linguri rase de rozmarin și oregano
- 2 ouă medii
- 1 ceapă mare și 3 căței de usturoi tocați
- 1 conserva de rosii decojite Cirio
- 2 linguri rase busuioc și 60g parmezan
INSTRUCȚIUNI
Amestecă toate ingredientele într-un bol. Apoi, cu mâinile umede formează bile. Încinge cuptorul la 200 grade și pune ulei la încins într-o tigaie cu fundul gros pe aragaz. Adaugă chiftelele și prăjește-le până capătă o culoare uniformă. Oprește focul, transferă-le într-o tavă ceramică, acoperă-le cu rosiile decojite pasate în care ai amestecat busuioc uscat. Presară deasupra parmezan. Lasă la cuptor 15-20 minute sau până ce deasupra se formează o crustă aurie.
INGREDIENTE
- 1 conservă de pulpa de rosii Cirio de 400gr
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 2 ardei capia sau grași
- ¼ ardei iute tocat
- o lingură de ulei de măsline
- sare, piper și chimen
INSTRUCȚIUNI
Într-o tigaie, călește ceapa, usturoiul și ardeii. Adaugă sare și piper. După ce s-au înmuiat, adaugă roșiile tăiate cubulețe, ardeiul iute, amestecă și lasă pe foc câteva minute. Cu ajutorul unei linguri, modelează 2 găuri în stratul de legume și sparge cele 2 ouă. Pune capacul și lasă timp de 3 minute, până se fac ouăle. Condimentează după gust cu sare, piper și chimen. Opțional, mai poți adăuga și mirodenii arăbești pentru un plus de gust.